934 561 885

La guia del viatger i la viatgera sostenibles

Èxode Viatges promou un turisme sostenible que minimitzi l'impacte negatiu que pot exercir l'activitat turística sobre la societat, l'economia i el medi ambient. Volem  treballar un turisme que faci valdre les singularitats de cada territori i així ajudar a  preservar-les per a les generacions que venen. Ens dónes un cop de mà? 


1. ABANS DE SORTIR, VALORA SI ÉS NECESSARI IMPRIMIR LA DOCUMENTACIÓ DEL VIATGE.

En el teu Espai Viatger podràs trobar la documentació i descarregar-la on i quan vulguis.

2. FOMENTA EL DESENVOLUPAMENT LOCAL DEL DESTÍ.

Consumeix productes i serveis locals, compra a un preu just i evita regatejar exageradament.

3. APRÈN NOUS COSTUMS I INTEGRA'T EN LA VIDA DE LA GENT LOCAL.

Aplica't allò de "Allà on fossis, fes el que veiessis”. Estudia les normes socials i codis de conducta i integra't amb la població resident.

4. CONTRIBUEIX A la PROTECCIÓ D'ECOSISTEMES AQUÀTICS I TERRESTRES.

Gaudeix d'activitats que respectin la flora i la fauna autòctona, evitin el maltractament animal i la destrucció de l'entorn. Respecta la naturalesa i fes-te responsable dels teus residus.

5. RESPECTA LA BIODIVERSITAT.

No participis en activitats discriminatòries que limitin la integració de persones per motius de gènere, origen, religió, orientació sexual o condició física, com l'ús de llenguatges sexistes, comentaris ofensius o etiquetes.

6. MINIMITZA EL TEU IMPACTE.

Fes un consum responsable: estalvia, recicla i reutilitza. Redueix el consum d'aigua, pren dutxes curtes. Tria el mitjà de transport més sostenible. Pren consciència del teu impacte i intenta minimitzar-lo.

7. CONTRIBUEIX A la SOSTENIBILITAT DEL PATRIMONI.

Respecta les normes i els accessos dissenyats per a la preservació i protecció dels atractius turístics.

8. FOMENTA EL TREBALL JUST.

Verifica que els productes o els serveis dels quals gaudeixes es duen a terme en condicions laborals dignes, que integrin a la població local, a persones en risc d'exclusió social i que evitin qualsevol classe de maltractament.

9. COMPARTEIX LES BONES PRÀCTIQUES AMB ELS TEUS.

Torna't un/a agent del turisme sostenible i acompanya als teus companys i companyes de viatge a viatjar sosteniblement.

10. TRASLLADA-HO EN LA TEVA VIDA.

La sostenibilitat comença des del sofà de la teva casa. Si a part d'en els viatges, vols aprendre com integrar la sostenibilitat en el teu dia a dia, no et perdis "La guia dels vagues per a salvar
el món" de les Nacions Unides.

11. SI VIATGES AMB BICICLETA...

Compleix amb les normes de circulació i les vies reservades per al vehicle i els caminantes. Respecta els espais naturals i llocs protegits. Banya't on estigui permès. I segueix les 10 pautes de la nostra guia del viatger i la viatgera sostenibles.AQUESTA GUIA ES COMPROMET AMB ELS OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE (ODS)

Subscriu-te per descarregar La guia del viatger i la viatgera sostenibles

Tens algun dubte?
Vols parlar per Zoom?

Sol·licita cita

Les cookies són importants per a tu, influeixen en la teva experiència de navegació. Fem servir galetes tècniques i analítiques. Pots consultar la nostraPolítica de Cookies. A l'fer clic a D'acord, conscients que totes les galetes es guarden en el teu dispositiu o pots configurar-les o rebutjar el seu ús prement en Configura.

Acceptar Configura