Cultural
En grup

16 Mar Festivitat de Navruz

Uzbequistán

NAVRUZ és una antiga festa d'Àsia Central. La paraula persa Navruz es tradueix com a "Dia Nou". Se celebra el 21 de març i es considera l' Any Nou d' Àsia Central. En aquest dia moltes famílies uzbekes preparen els plats nacionals com sumalak, halim, samsa i visiten les cases dels seus familiars i veïns. El viatge de Navruz li brinda l'oportunitat d'experimentar l'esperit d'aquesta terra, la seva cultura i les seves tradicions.

Saber més
Cultural
En grup

Itinerari

Dia 16.03/ Ciutat d'Origen – Vol a Tashkent
Sortida en vol regular amb destinació a Taixkent. Nit a Bordo.

Dia 17.03/ Arribada a Tashkent
Arribada a l'aeroport i trasllat a l'hotel i esmorzar. Realitzarem l'excursió per la part antiga: Monument de terratremol, Complex Arquitectònic Khasti Imam (segles XVI-XVII), fins i tot Madraza Barak Kan, Madraza Kafal Shohi, Mesquita Tilla Sheykh i Museu d'Alcorà d'Usman (segle VII) - aquesta relíquia és única perquè a les seves pàgines s'han conservat les taques marrons de la sang del Califa Osman. Aquest llibre sagrat va ser portat a Samarcanda per Amir Timur, però a l'arribada dels russos tsaristes a Àsia Central, aquesta relíquia va ser enviada a la biblioteca imperial de Sant Petersburg. Després de moltes aventures i desplaçaments a principis dels anys 90 del segle XX, l'Alcorà es va lliurar a la junta espiritual dels musulmans d'Uzbekistan; Basar Chorsu i Madraza Kukeldash (segle XVI, visita exterior). DINAR de BENVINGUDA en restaurant local amb 1 Copa del Vi/ o 1 Cervesa. A continuació, veurem la part moderna: Plaça d'Independència i Eternitat, on visitem Memorial de la Segona Guerra Mundial que és l'estàtua en honor als caiguts a la guerra i Arc amb cigonyes a l'entrada a la plaça, Palau de Romanov (1891, visita exterior), Plaça d'Opera i Ballet i Plaça d'Amir Temur. Allotjament a l'hotel.

Dia 18.03/ Tashkent- tren a Samarcanda
Esmorzar a l'hotel. Trasllat Trasllat a l'estació per agafar TREN AFROSIAB amb destinació Samarcanda (segons operació dels trens). Arribada a Samarcanda i trasllat a l'hotel. Realitzarem la visita, d'aquesta ciutat llegendària d'Àsia Central: Observatori d'Ulughbek (segle XV) i el Museu, Mausoleu Gur-Emir (segles XIV-XV) que significa en persa "Tumba Del Rey" que conté la tomba de Tamerlán i la seva família, i finalitzem les nostres visites amb la plaça més emblemàtica del país - Plaça Reguistán (segles XV-XVII) de tres grans madrazes: Madraza Tilla-Kari (segle XVII), Madraza Ulugbek (segle XV) i Madraza Sher-Dor (segle XVII). Després visitem la Fàbrica de Catifes un lloc on es conserven amb cura les antigues tradicions de teixit de catifes. En visitar aquesta fàbrica, podeu observar el treball d'hàbils artesanes. Al recorregut, també aprendrà moltes coses interessants, des d'informació sobre la seda amb què es fabriquen les catifes fins a les complexitats del procés mateix de la seva creació. Tornada a l'hotel i allotjament.

Dia 19.03/ Samarcanda
Esmorzar. Al matí sortim per visitar Fabrica “Meros” de la producció de paper antic, després visitem Complex Arquitectònic Shakhi-Zinda (segles IX-XV), Mesquita Bibi-Khanum (segle XIV) i Basar Siab.SOPAR a CASA LOCAL, on participem a la preparació de SUMALAK, un plat tradicional que es prepara per a la Festa de Navruz. Un plat nutritiu i dolç, fet de germen de blat, aigua i farina. Allotjament a l'hotel.

Dia 20.03/ Samarcanda – Bukhara
Esmorzar a l'hotel. Sortida amb destinació Bukhara (290 km, 5 hrs). En camí fem parada per visitar Caravan Saray (segle XI) i Sardoba (pou d'aigua). Arribada a Bukhara i allotjament a l'hotel. Bukhara Noble - el pilar sagrat d'Àsia. La ciutat llegendària de la Gran Ruta de Seda. L'única ciutat d'Assia Central que té gairebé 2000 monuments del Patrimoni d'Humanitat per la UNESCO i encara es pot sentir l'ambient antic atzucacant pel nucli antic. S'inicien les visites amb Mausoleu de Samanidas (segles IX-X), Mausoleu i Manantial Sagrat Chasmai Ayub (segle XIV), també coneguda com “la font de Job”. Es tracta d'un lloc sagrat que es creu que va ser visitat pel profeta Job, Mesquita Bolo-Hauz (segles XIX visita exterior), Ciutadella Ark (segles V-XIX, visita exterior), és l'estructura més antiga de la ciutat, va ser residència dels emirs de Bujará, Complex Arquitectònic Lyabi Hauz (segles XVI-XVII), el cor de ciutat que inclou Madraza Kukeldash (visita exterior) i Madraza Nodir Devon Begi, construïts al voltant de l'estany més gran de la ciutat, i seguim amb la mesquita més antiga de Bujará - Mesquita Magoki Attory (segle XII, visita exterior). Entre les visites ens asseurem a la Plaça Lyabi Hauz, i ens prendrem una tassa del cafè. Allotjament al´hotel.

Dia 21.03/ Bukhara – Festivitat del Navruz
Avui és el dia de la Festa Nacional Navruz, també conegut com el Cap d'Any, és el símbol del despertar de la natura i la seva renovació, el començament de la veritable primavera, la renovació del cicle i l'any astronòmic. Esmorzar a l'hotel. Al matí sortim per passejar per Bukhara, on podem veure que les places i parcs de la ciutat són plens de gent. La gent local prepara el menjar tradicional i visita les seves famílies, amics i veïns per desitjar molta felicitat i prosperitat. Visitem Tres mercats, aquest complex de les cúpules del segle XVI conegut com la Primera (Toki-Sarrafon), Segona (Toki-Telpakfurushon) i Tercera Cúpules (Toki-Zargaron), són uns recintes voltats als quals s'unien un gran nombre de galeries per a comerç i tallers artesans. Aquests mercats són vintage, artesania i antiguitats: des de mercats de puces fins a sales de dissenyadors, paradís per a compradors. En ruta visitem un Museu-Taller de Titelles Folklòriques. Dinar especial  “NAVRUZ PARTY” a una cosa local on ens prepararem el plat nacional festiu PLOV, i participar a la festa familiar. De NAVRUZ a taula, una experiència inoblidable. Finalitzem el dia amb Madraza Ulugbek (segle XV visita exterior) i Madraza Abdulaziz-Khan (segle XVII visita exterior). Allotjament al´hotel.

Dia 22.03/ Bukhara – Tren a Tashkent
Esmorzar a l'hotel. Finalitzem les nostres visites amb la plaça més emblemàtica de Bukhara - Complex Arquitectònic Poi-Kalon on aquesta Minarete Kalon que representa la història de Bukhara dels segles XI-XII, Mesquita Poi Kalon (segle XII), és una de les més grans de l'Àsia Central ; Madraza Miri Arab (segle XV, visita exterior), construïda en temps del Khan Ybaidullí, entre 1530 i 1536. Trasllat a l'estació per agafar el tren AFROSIAB amb destinació Tashkent. Arribada a Tashkent i allotjament a l'hotel.

Dia 23.03/ Tashkent - Vol i arribada a ciutat d'origen
Esmorzar i trasllat a l'aeroport per agafar el vol internacional de tornada. Arribada a la ciutat d'origen.

Inclou

Allotjament a l'hotel en habitació doble o Twin
Early Check in en arribar al país
Taxes als hotels
7 esmorzars – 1 dinar amb 1 beguda a Tasjkent – 1 sopar amb preparació de Sumalyak a Samarcanda – 1 dinar Navruz , a casa local a Bukhara
Serveis de transport amb aire condicionat segons el programa
Bitllet de tren Taskhent a Samarcanda en economy class
Bitllet de tren Bukhara a Tashkent en economy class
Guia de parla hispaana en expressions i visites
Entrades per als museus, monuments i llocs històrics
Aigua 1 litre per persona per dia
Mapa i informació del país
Assegurança bàsica de viatge

Sol·licita informació

Subscriu-te per descarregar aquest viatge en PDF

Tens algun dubte?
Vols parlar per Zoom?

Sol·licita cita

Les cookies són importants per a tu, influeixen en la teva experiència de navegació. Fem servir galetes tècniques i analítiques. Pots consultar la nostraPolítica de Cookies. A l'fer clic a D'acord, conscients que totes les galetes es guarden en el teu dispositiu o pots configurar-les o rebutjar el seu ús prement en Configura.

Acceptar Configura