934 561 885
Aventura
Desert
En grup
Self Drive

05NOV Tassili Tadrart SOCIEDAD GEOGRAFICA

Argelia

Algèria és un país nord d'Àfrica amb una costa mediterrània i una gran extensió del desert del Sàhara. Nombrosos imperis han deixat els seus arribats aquí, com s'observa les antigues ruïnes romanes de Tipaza, al costat del mar. A la capital, Alger, el barri de la casba, situat a la falda d'un turó, conté monuments otomans com la mezquita Ketchaoua, a més de carrerons i escales estretes. La basílica de la Mare de Déu d'Àfrica, d'estil neobizantí, data del període del domini colonial francès.

Saber més
Aventura
Desert
En grup
Self Drive

Itinerari

Día 05.11 / Barcelona – Vol Alger

Sortida de Barcelona amb Air Algerie a les 19,05h. Arribada a Alger a les 20,25h. Tràmits aeroportuaris, visat i recollida d'equipatges. Trasllat amb mini bus a l'hotel ABC, centre de la ciutat. Anirem a sopar al restaurant Caracoya

 Día 06.11 / Alger – vol Tamanrasset

Visitarem Alger. A les 09,00h sortirem de l'hotel amb minibús que ens portarà fins dalt de la Kashba: Patrimoni Cultural de la Humanitat des de 1982 baixarem a peu fent ziga-zagues pels seus carrerons plens de misteri i d'història. Pujarem a la terrassa d'una casa particular per prendre un te i admirar la gran panoràmica d'Alger que es veu des d'allà.

Passarem per la Mesquita Ketchaoua, renovada i subvencionada pel Govern Turc. Tot baixant visitarem el Palau Dar Aziza del segle XVI, de disseny otomà, molt ben conservat i restaurat el 2003. Té un pati central de galeries sostingudes per columnes de marbre. Al costat i trobarem un gran mercat de carrer. Passarem per la Place dels Màrtirs, on han començat sempre les revoltes anti-colonials franceses i també les actuals.

Passejarem per tot el bulevard mirant botigues, ens aturarem el bar Tatonville on es va produir el primer atemptat contra els colons francesos que va donar pas després de set anys de guerra a la independència d'Algèria, també passarem pel Passeig Marítim fins a arribar al Palau de la Gran Poste: edifici emblemàtic d'Alger. Construït l'any 1910, varen albergar l'oficina de correus fins al 2015, ara en fase de renovació serà un museu. Dinarem al restaurant Brasserie des Faculté. Amb mini bus visitarem la gran Mesquita: Encara per acabar completament però es pot visitar. Es la tercera més gran del món i té el minaret més alt, la seva cúpula és realment espectacular. Ha costat mil milions d'euros de subvencions particulars.

Anirem al Museu del Bardo: un preciós palau reconvertit amb museu on alberga exposicions etnogràfiques, d'història i temporals. Visitarem el monument de la independència. Situat a un turó on es veu una gran panoràmica d'Alger. Soparem al restaurant El Djenina. Desplaçament a l'aeroport d'Alger per sortir en el vol de les 22,00h. Arribada a Tamanrasset a les 00,25h. Allotjament en l'hotel Tahat****.

 Día 07.11 / Tamanrasset – Refugi de l’Assekrem

Recorregut de 85 kilòmetres per magnífics paisatges de pitons volcànics de basalt, de gran bellesa i fascinació. Passarem per la Source de Tahabor, on l'aigua aflora gasosa. Ens aturarem en algun dels campaments nòmades tuareg que encara quedant al massís de l'Ahaggar.

Els tuareg:

D'origen nòmada basen el seu món i la seva cultura en el nomadisme. Orgullosos i altius han desafiat des de sempre la duresa de viure en un clima i un lloc tan inhòspit com és el desert del Sàhara. Els tuareg són amazics (berbers) tenen llengua pròpia (tamaxec) i escriptura (tifinar). Repartits bàsicament a Algèria, Níger i Mali podrien ser uns 200.000 els nòmades que encara quedant. La seva base social és el matriarcat. Són les dones que transmeten la casta familiar als fills, disposa d'una gran llibertat en la seva relació amb els homes (és ella qui tria marit i elles són les que se separen) i gestionen l'economia familiar. Elles encara que són musulmanes no es tapen la cara, són els homes que van tapats.L'alimentació dels tuareg, es basa amb llet i formatge de cabra i camella, dàtils, cereals com el mill, blat i blat de moro, que couen sota terra amb brases (tagel-la). També nosaltres la provarem...Prenen tres gots de te, tres vegades al dia. El primer és "fort com la mort", el segon és "suau com la vida" i el tercer " dols com l'amor". Prendrem els tres tes cada dia... El Sàhara i la seva gent, un lloc misteriós i captivador. Un món fascinant.

 Al migdia dinarem a la "guelta" d'Afilal on veurem peixos. Arribarem a l'Assekrem a 2.750 metres d'altitud on existeix l'ermita del Pare Charles de Foucault: Beatificat a l'any 2005, vara realitzar el primer i únic diccionari tamachek-tuareg al francès i va ser assassinat el 1916 a causa de la seva religió. Des de l'ermita es contempla una posta de sol que impressiona: Es veu el món Tahat de 3.000 metres d'altitud (és la muntanya més alta del Sàhara). Allotjament en el refugi de l'Assekrem. Podrem "tocar" la via Làctia, no tindrem contaminació lumínica ni ambiental.

 Día 08.11 / Refugi de l’Assekrem - Tamanrasset

És interessant llevar-se abans de les primeres llums del dia per admirar la que és considerada una de les sortides de sol més impressionants i espectaculars del planeta: al cor del Sàhara a 2.750 metres d'altitud, amb pics basàltics retallats, en ple tròpic de càncer. Després d'esmorzar baixarem fins a Tamanrasset. Dinarem pel camí.A la tarda visitarem Tamanrasset: Té una població d'uns 300.000 habitants. Els dos mercats principals plens de color i simbolisme, el centre de la ciutat que encara conserva totes les seves construccions tradicionals, anirem a prendre un te a les terrasses dels bars.Soparem a casa del Kader (el nostre guia tuareg) Pastel-la, que és l'àpat tuareg que es fa als casaments i a les grans celebracions. Allotjament a l'hotel Tahat****.

 Día 09.11 / Tamanrasset vol a Djanet – Tassili Tadrart

Sortida del vol a les 02,25h.. Arribada a Djanet a les 03,15h. Allotjament a l'hotel Zeriba. Després d'esmorzar pujarem els 4X4 per fer el trajecte fins al Tassili Tadrart per paisatges de sabana i rius secs. Anirem a dinar a l'ombra de les acàcies.

El desert del Sàhara, avança cap al sud quilòmetre i mig de mitjana a l'any. Això és degut per a l'actual canvi climàtic, però també per la substitució de cultius que es varen fer al Sahel (regions que separen el desert de la sabana) al segle passat per la colonització francesa als països com Senegal, Mali, Níger, Burquina Faso, El Chad, substituint les plantacions de mill pel cacauet per fer-hi oli de cacauet per la nova i creixent indústria francesa. La canya del mill semblant a la del blat de moro, que arriba a tenir fins a quatre metres d'alçada amb grans fulles, creava un clima humit a l'ambient que feia que plogués dues vegades a l'any i així podien tenir dues collites per temporada. El mill era el cereal bàsic per la dieta d'aquests Països i també pels Països del voltant. A la vegada, els nòmades tuareg i peuls fent transhumància anaven dues vegades l'any amb els seus remats de vaques, cabres i camells a menjar-se els restolls del mil, també adobaven la terra amb els seus excrements.

Plovia, la gent menjava i tot estava equilibrat...

El cacauet és un producte de mata baixa, que a més, empobreix molt la terra i no crea humitat a l'ambient. Però a la vegada, ja no anaven els ramats de transhumància com abans, menjant-se les poques herbes que podien trobar al desert.

Es creu que en aquests 100 darrers anys el Sàhara ha avançat cap al sud 100 kilòmetres. A la llarga, s'ha anat trencant el cercle d'humitat i pluges i ara només plou uns dies a l'estiu. Això ho podrem comprovar en aquest viatge visitant els campaments nòmades tuaregs que encara queden el sud d'Algèria. Entrarem per "La porta" del Tadrart. Farem campament al Ouet In-Garren. El Tassili Tadrart és un dels paisatges de desert més bonics, més vistosos i agradables del Sàhara, semblaria fet expressament: allà una roca amb aquesta forma, allà una duna d'aquest color...Entre les seves grans roques sedimentàries de totes formes i mides trobem dunes suaus i corbades: la mateixa cordilleria de dunes té diferents colors. Trobarem en el Tassili Tadrart una bona quantitat de pintures i gravats rupestres a les roques. Un dels objectius principals del viatge, és fer passejades per aquests impressionants paratges, d'entre una o dues hores, pel matí o la tarda, menys els recorreguts que forçosament s'han de fer amb els vehicles.

 Día 10.11 / Tassili Tadrart

Ens llevarem a les primeres llums del dia i després d'esmorzar i deixar les bosses i maletes de viatge al costat dels vehicles anirem durant mitja hora passejant, fins que ens vinguin a buscar els cotxes.

Trobarem la primera pintura, es tracta d'una girafa molt ben perfilada; després els gravats dels elefants i de girafes. Visitarem "la Catedral" i buscarem una ombra a prop d'allà. Anirem caminant per un paisatge superb fins a les dunes de Mo-lounnaga (cap de camell) on farem campament. Arribarem amb llum de dia per reposar i organitzar la tenda, etc.

 Día 11.11 / Tassili Tadrart

Continuarem el mateix ritme que el dia anterior. Tindrem una passejada d'unes dues hores i 30 minuts per uns paisatges de dunes a un costat i roques a l'altre (per on no poden anar els cotxes), admirant paisatges, gravats i pintures rupestres. Després d'una gran duna trobarem grans arbres petrificats per terra, ens trobarem amb els cotxes a l'altra banda. Passarem per un lloc on trobarem una gran roca que té forma d'eriçó. Arribarem a una de les postals del viatge, Tin-merzouga: Són les dunes més altes d'Algèria (85 metres). De color vermell. Acampada.     

Día 12.11/ Tassili Tadrart

Farem una passejada de dues hores, continuarem veient gravats i pintures. A la tarda veurem una gorja d'uns 100 metres de llarg que té en alguns moments 30 centímetres d'amplada. Acampada a Igarret.

 Día 13.11/ Tassili Tadrart

Sortirem a peu durant estona com cada dia pes continuar admirant aquests magnífics paisatges del Tadrart, fen petites parades amb els cotxes per admirar gravats, pintures i estones de petites passejades. Anirem a dormir a la sortida del Tassili Tadrart a les “dunes negres”: Són petites dunes que a sobre s’ha dipositat sorra de basalt (negre). Campament.

 Dia 14.11/ Tassili Tadrart – Djanet

Després de la nostre habitual passejada matinera, anirem a dinar Teghargert on es troba el gravat repujat de 7X4 metres, més important i conegut del Sàhara” Les vaques que ploren”, té 2.400 anys i significa unes vaques que ploren perquè el desert s’està secant i no troben menjar. Després visitarem l’elefant: és una roca que sembla perfectament un elefant.

Arribaren a l’hotel Zeriba de Djanet (centre ciutat). Per la tarda visitarem Djanet: Els dos mercats, centre de la ciutat, anirem a fer un te a la terrassa d’un dels bars. Soparen a uns dels restaurants típics del centre

 Dia15.11/ Djanet – Erg D’Admer

Per paisatges de Tassili, passarem per Tin-ras i Tiko-baouine, per dinar als abrics de les roques sedimentàries. Després anirem a una de les tombes dels Garamans: Els Garamans poblaven aquestes terres fa uns 3000 anys (abans dels tuaregs) i es creu que l’origen dels tuaregs va ser de la barreja amb els Garamans. Són tombes amb doble cercle de pedres culminades amb una petita piràmide, els enterraven drets entre grans pedres. Amb tot el N’Ajjers s’han  trobat catorze. Anirem a dormir a les muntanyes de dunes de Erg d’Admer, tot i només que sorra... Acampada no gaire lluny de l’aeroport de Djanet rodejats de grans dunes.

 Dia16.11/Erg D’Admer – vol a Alger i enllaç vol a Barcelona

Després d’esmorzar anirem a l’aeroport per sortir en el vol de 08,45h. Arribada a Alger a les 12,15h. Enllaç en el vol de les 16,45h. Arribada a Barcelona a les 18,05h.

 NOTES IMPORTANTS:

No es pot entrar al país amb prismàtics, ni amb objectius fotogràfics de 300 mm

Inclou

 • Vols internacionals i domèstics
 • Desplaçaments aeroports-hotels-aeroports
 • Hotels especificats en el programa
 • Refugi a l'Assekrem
 • Xofers – guies tuareg
 • Cuiner tuareg
 • Acompanyant – guia – expert Miquel Petit
 • Material de cuina, cadires, matalassos, catifes i mantes
 • Regal d'una tenda de campanya, doble sostre, dues places (iglú) per persona. O una tenda triple per parella.
 • Pensió complerta durant el circuit
 • Llibre "Sáhara tuareg sur de Argelia" de Miquel Petit
 • Visat i tramitació
 • taxes de vols
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
Sol·licita informació

Subscriu-te per descarregar aquest viatge en PDF

Tens algun dubte?
Vols parlar per Zoom?

Sol·licita cita

Les cookies són importants per a tu, influeixen en la teva experiència de navegació. Fem servir galetes tècniques i analítiques. Pots consultar la nostraPolítica de Cookies. A l'fer clic a D'acord, conscients que totes les galetes es guarden en el teu dispositiu o pots configurar-les o rebutjar el seu ús prement en Configura.

Acceptar Configura