Safari a Tanzania: l’especialitat d’Èxode Viatges

En Marc Isern, expert en dissenyar safaris a Tanzània, ens apropa al país a través de les seves experiències, curiositats i coneixement. Llegeix l'entrevista de viatges per a descobrir el país a través de la seva mirada!

Com és un viatge d'Èxode Viatges a Tanzània?

És un viatge cuinat a foc lent i depèn molt de les expectatives, experiència i pressupost de les persones que viatgen.
Visitem els Parcs Naturals més importants del nord, on hi ha la diversitat més gran d'animals: Taranguire, Manyara, Kilimanjaro, Ngorongoro i Serengueti. I és un destí que ofereix molts tipus d'allotjament, senzills, de luxe i d'acampada. Per tant, hi ha tants viatges a Tanzània com persones que viatgen!

Diga'm una cosa que no incloeu en els vostres viatges.
De primeres no oferim la visita típica dels Massai Mara, ja que ja sabem que la gent se la trobarà. No l'has d'anar a buscar.

I una cosa que incloeu en les vostres experiències?
Enmig del safari, a prop de Karatu, anem a visitar a una família local que té una petita plantació de cafè. Allà hi ha un home ple d'històries i llegendes a explicar. Ens ensenya on viu i el millor és que estàs sol/a i tens l'oportunitat real de parlar i compartir.

Com descriuries els vostres viatges a Tanzània?
Busquem un equilibri entre complir les expectatives culturals i naturals del viatger i viatgera i evitar ser intrusius.
Comptem amb el nostre col·laborador local que treballa per a ser el pont entre nosaltres i els amfitrions. Creiem que és de vital importància comptar amb un col·laborador així que entengui la cultural i dinàmiques socials.

Què té d'especial el vostre col·laborador local?
Que fa que la comunitat local s'enriqueixi a través dels nostres viatges.
El nostre col·laborador té un projecte de tours de bicicleta al Parc Natural del llac Manyara. A 300 metres hi ha una empresa molt més gran que ofereix el mateix. Nosaltres apostem pel proveïdor més petit perquè que sabem que els ingressos van a parar directament a la comunitat.

A més, el nostre corresponsal ha creat una ONG anomenada The Children Concern Foundation , té com a fi donar llar a nens i nenes òrfenes a Tanzània i garanteixen una educació bàsica. Contribuïm amb una visita opcional a la fundació.

És un destí perillós?
No, mentre segueixis les instruccions del guia. En els Lodge enmig dels safaris, ens col·loquem de tal manera que semblem un sol ens, i davant d'aquesta "gran unitat" els animals no s'apropen.

Quin és l'allotjament ideal?
A nosaltres ens agrada combinar diferents tipus d'allotjament. Combinem Lodges més confortables amb els Tended Camp o Tended Lodge que ofereixen experiències més "aventureres", a Europa es coneix com a Glamping.
No hi ha res millor que dormir al Parc Nacional del Serengueti i saber que el que et separa d'aquella immensitat és un dit de lona. Un dia vaig veure passar un grup de zebres a 20 metres de la meva tenda!
Coneixem tan bé el país que sabem quan és millor dormir a un Tended Lodge o a un Tended camp i per això ens donem la llibertat de poder oferir al viatger i viatgera una combinació entre els dos tipus d’allotjament.

Quin és el punt fort del viatge?
Les planes del Parc Nacional del Serengueti les vistes des del cràter de Ngorongoro valen molt la pena.

Quin és el secret de l'èxit d'un viatge a Tanzània?
Nosaltres ens dediquem a organitzar viatges alternatius arreu del món. En aquest sentit, a Tanzània anem a buscar llocs menys coneguts i igual d'imprescindibles com el Parc Nacional del Taranguire. Un parc molt bonic, amb una gran densitat d'elefants i de diversos nivells, cosa que permet que amb una sola fotografia puguis veure diverses escenes: un grup d'elefants, una manada de lleons a una altra banda i un grup de zebres bevent aigua amb una mateixa panoràmica.
Hi ha moltíssimes coses per veure i viure més enllà del que diuen els catàlegs de viatge.

I les zebres poden estar tranquil·les bevent aigua al costat dels lleons?
No estaran tranquil·les, però pot passar!

Parla'm de la natura i els animals
Destaco la diversitat del paisatge. Quan estàs al cràter del Ngorongoro vius un clima tropical, com si estiguessis a Costa Rica. Un cràter espectacular amb diversos llacs a dins. I a les grans planures que separen el Ngorongoro i el Serengueti, vagis a l'època que vagis, viuràs una diversitat cromàtica impressionant.

Que li diries a algú que vol viatjar a Tanzània?
Que la realitat supera les expectatives.

És un destí per viatjar en família?
En un safari els nens són els primers que van a dormir si l'endemà s'han d'aixecar d'hora per veure un animal. La resposta és sí.És un destí per a un viatge de noses?
Si, és un viatge ideal per parelles, ja que té aventura i descans.

Quants dies té el safari ideal a Tanzània?
Mínim sis dies de safari. Que puguis veure el Parc Natural del Serengueti, el Manyara, el Ngorongoro i si podem afegir el Taranguire seria ideal.

Quin destí recomanaries a una persona que mai ha fet un safari?
Si el que busques és un viatge que combini un safari curt i un viatge cultural, vés a Sud-àfrica.
Si el que busques és viure un safari de mínim sis dies i conèixer la immensitat, la natura i els animals de la sabana africana, vés a Kènia i després a Tanzània. I combina-ho amb les platges de Zanzíbar. Ens agrada jugar amb el tempo dels viatges i que vagi in crescendo.
Si el que busques és una experiència de safari intensa, Botswana és el teu destí. Pots fer un safari de vuit dies sense veure civilització.

 

Tens algun dubte?
Vols parlar per Zoom?

Sol·licita cita

Les cookies són importants per a tu, influeixen en la teva experiència de navegació. Fem servir galetes tècniques i analítiques. Pots consultar la nostraPolítica de Cookies. A l'fer clic a D'acord, conscients que totes les galetes es guarden en el teu dispositiu o pots configurar-les o rebutjar el seu ús prement en Configura.

Acceptar Configura