934 561 885

Els Tròpics, el cor del planeta

Els Tròpics són una regió geogràfica compresa entre els tròpics de Càncer i Capricorn, a uns 23,5 graus al nord i al sud de l'equador, respectivament. Aquesta àrea abasta una gran quantitat de països, incloent-hi parts d'Amèrica Central i del Sud, Àfrica, Àsia i Oceania. Es caracteritza pel seu clima tropical, amb temperatures càlides durant tot l'any, gran quantitat de precipitacions i una biodiversitat excepcional.


Aquesta regió alberga una varietat d'ecosistemes: des de denses selves tropicals i manglars, fins a esculls de coral i sabanes. Aquests entorns únics donen lloc a una àmplia gamma d'espècies animals i vegetals, moltes d'elles endèmiques de la regió. Això és de gran valor per a tots, ja que la diversitat biològica dels Tròpics és fonamental per a la salut del planeta perquè contribueix a l'estabilitat dels ecosistemes globals i ofereix serveis ecosistèmics vitals, com la regulació del clima i el subministrament d'aigua dolça.


Desafiaments i oportunitats.


Malgrat la seva riquesa natural i el gran valor que tenen per al Planeta, els Tròpics enfronten nombrosos desafiaments. El canvi climàtic, la desforestació, la pèrdua d'hàbitats i la degradació del sòl amenacen la diversitat biològica i els mitjans de vida de les comunitats que depenen d'aquests ecosistemes. Les poblacions locals sovint sofreixen pobresa, accés limitat a serveis bàsics i falta d'infraestructures que garanteixin la salut i benestar de les poblacions.


No obstant això, també existeixen oportunitats per a abordar aquests desafiaments i construir un futur sostenible en els Tròpics. La inversió en energies renovables, la conservació dels ecosistemes, el desenvolupament de pràctiques agrícoles sostenibles i l'enfortiment de les capacitats locals són algunes de les accions clau que poden marcar la diferència, així com per descomptat, el nostre paper com a viatgers.

 

Fuente: Naciones Unidas

Tens algun dubte?
Vols parlar per Zoom?

Sol·licita cita

Les cookies són importants per a tu, influeixen en la teva experiència de navegació. Fem servir galetes tècniques i analítiques. Pots consultar la nostraPolítica de Cookies. A l'fer clic a D'acord, conscients que totes les galetes es guarden en el teu dispositiu o pots configurar-les o rebutjar el seu ús prement en Configura.

Acceptar Configura