Dia Mundial de l'Arbre: un recorregut per tres arbres sagrats del món

Dia Mundial de l'Arbre

Els arbres fan molt per nosaltres: renoven l'aire que respirem, retenen el CO₂, filtren la contaminació, regulen el vent i donen cabuda entre les seves branques a infinitat d'éssers vius. Des de sempre, els arbres han estat presents en les cultures del món, sent fins i tot éssers sagrats per a algunes civilitzacions. Segueix-nos per un recorregut per tres arbres sagrats del món.

 

L'Avinguda dels Baobabs (Madagascar)Els baobabs són arbres que absorbeixen l'aigua de la pluja, l'emmagatzemen en el tronc i, quan comença la sequera, l'empren per a donar fruits. Un dels llocs del planeta més meravellós per a veure aquest arbre és l'Avinguda dels Baobabs, a Madagascar: 25 arbres de 30 metres i més de 800 anys connecten les ciutats de Morondava i Belon'i Tsiribihina.

 

Arbre de Bodhi (Bodhgaya, Índia)El Bodhi és un arbre sagrat per a la cultura budista, es diu que les seves branques ascendeixen al cel, el seu tronc roman en la terra i les arrels van a l'inframon. En el temple Mahabodhi trobarem el Bodhi o gran figuera on, es diu, va ser el lloc on Buda es va asseure a meditar a la recerca de la il·luminació fa 2.600 anys.

 

Arbre del Tule (Oaxaca, Mèxic)A Santa María el Tule, a Oaxaca, es troba l'arbre amb el tronc més gran del món, es necessitarien 30 persones per a abraçar el seu tronc. Un dels orígens de l'arbre es compta a través de la cosmologia zapoteca: fa 1.400 anys, Pechocha, un sacerdot de Ehécatl i Déu del vent, va sembrar les llavors del ahuehuete.

 

A tot el món hi ha arbres meravellosos que destaquen per la seva bellesa i història i que mereixen un viatge. Per exemple, l'arbre més gegantesc del món es troba a Califòrnia, al Parc Nacional de les Secuoyas: es diu General Sherman. L'arbre més solitari del món també encaixa en aquesta descripció, ja que també destaca per la seva bellesa: es tracta de l'Arbre de la Vida i es troba a Bahrain. Sense oblidar al Xiprer Solitari de Monterey, a més de per la seva solitud, també destaca per la seva ubicació en un penya-segat, un arbre robust que es resisteix al vent de l'oceà.

Tens algun dubte?
Vols parlar per Zoom?

Sol·licita cita

Les cookies són importants per a tu, influeixen en la teva experiència de navegació. Fem servir galetes tècniques i analítiques. Pots consultar la nostraPolítica de Cookies. A l'fer clic a D'acord, conscients que totes les galetes es guarden en el teu dispositiu o pots configurar-les o rebutjar el seu ús prement en Configura.

Acceptar Configura